World of Tanks – Multiplayer online cu tancuri

In jos

10072011

Mesaj 

World of Tanks – Multiplayer online cu tancuri


PC

Ţi-a plăcut istoria în şcoală şi, mai ales, partea despre Al Doilea Război Mondial? Ai o pasiune pentru vehicule militare, în special pentru tancuri? Sau, din contră, ţi-ar plăcea să înveţi despre tehnologia militară de la jumătatea secolului trecut într-un mod interactiv?

Dacă ai răspuns afirmativ la cel puţin una dintre aceste întrebări, World of Tanks este una dintre cele mai bune soluţii pentru tine. Nu este un atlas despre despre tancuri şi cu atât mai puţin o enciclopedie, ci un joc de tip Massive Multiplayer Online (MMO) în care ai ocazia să lupţi cu tancuri inspirate din Al Doilea Război Mondial şi, în plus, să cunoşti alte persoane cu aceeaşi pasiune.

Moduri de joc
Pentru a intra în World of Tanks trebuie doar să-ţi creezi un cont şi să alegi un tip de tanc cu care vrei să începi aventura, dintre cele peste 150 de modele americane, sovietice sau germane disponibile. Ulterior, te alături uneia dintre cele două echipe de maxim 16 jucători fiecare care lupta pentru obiectivul de a câştiga bătălia. Există trei moduri distincte de joc: random battles (eşti inclus la întâmplare într-una dintre cele două echipe), team battles şi clan battles (în care alegi echipa preferată), dar obiectivul este acelaşi: echipa ta trebuie să distrugă toate tancurile rivale sau să captureze steagul advers.

Gameplay
La începutul carierei vei avea un tanc cu performanţe modeste, însă pe măsură ce joci vei avea ocazia să îmbunătăţeşti performanţele acestuia sau să cumperi unul mai bun. Performanţele tale se calculează în credite şi experienţă, iar la stabilirea acestora se iau în calcul atât victoriile propriu-zise, cât şi modul în care te descurci într-o luptă: identificarea unui rival, daunele provocate unui tanc sau distrugerea acestuia.Şi totuşi, lucrurile nu sunt atât de simple precum par la prima vedere. Nu vorbim de un joc în care contează în primul rând rapiditatea cu care identifici un adversar şi îl distrugi. În schimb, tactica are un rol crucial: trebuie să încerci să te ascunzi privirilor rivalilor, să îi iei prin surprindere şi să identifici punctele slabe ale tancurilor utilizate de aceştia. Aici îţi vine în ajutor o aşa-numită Tankopedia, o enciclopedie care cuprinde caracteristici tehnice amănunţite despre fiecare model de tanc inclus în joc.

În plus, dacă eşti în câmp deschis ai toate şansele să fii distrus înainte de a lansa un prim atac, mai ales că pe câmpul de bătălie există, la început, până la 16 adversari.

Gratis! Şi totuşi, nu chiar atât de gratis
Unul dintre principalele atu-uri ale jocului World of Tanks este că acesta poate fi accesat în mod gratuit pe termen nelimitat. Teoretic, dacă eşti suficient de bun, poţi înregistra progrese în mod constant dacă joci versiunea gratuită, însă în realitate lucrurile sunt mai complicate.

După parcurgerea primelor nivele de joc (adică după ce cumperi primele două-trei tancuri pe baza creditelor acumulate) îţi va fi mult mai greu să progresezi, chiar dacă tu ai impresia că joci foarte bine. Soluţia o reprezintă, evident, achiziţionarea unor avantaje cu bani reali prin intermediul unui card bancar sau al unui cont PayPal.

Dacă decizi să investeşti bani reali în joc vei obţine numeroase avantaje, dintre care cele mai importante sunt:

Premium Account – Câştigi cu 50% mai multe credite şi experienţă pentru fiecare luptă
Premium Tanks – Ai acces la tancuri premium care nu excelează la capitolul performanţe, dar aduc profituri generoase datorită unui raport calitate/preţ mai bun decât al modelelor disponibile gratuit
Crew Training – Beneficiezi de un echipaj pregătit corespunzător de la prima luptă cu un tanc proaspăt achiziţionat
Platoon – Creezi un pluton cu alţi doi prieteni şi lupţi alături de ei împotriva unei echipe similare

Pentru ca totul sa fie mai uşor, iată cateva clipuri video care te ajută să inţelegi mai bine cum se joacă World of Tanks:

Primii paşi